Собственикът на Нове холдинг и Левски Васил Божков може да получи резидентска виза в Обединените

...
Собственикът на Нове холдинг и Левски Васил Божков може да получи резидентска виза в Обединените
Коментари Харесай

БНТ: Божков имал собственост за повече от 280 000 долара в ОАЕ

Собственикът на " Нове холдинг  и " Левски "   Васил Божков  може да получи  резидентска виза  в Обединените арабски емирства.

Той е придобил благосъстоятелност там за повече от 280 000 $, твърди националната телевизия.

Бизнесменът има офиси в  Дубай  и Абу Даби, от които управлява бизнеси в страни от Средния изток. На този стадий няма информация за достигнатия оборот, само че съществуването на тази  инвестици я несъмнено е съображение за резидентски статут, съобщава БНТ.

Емирствата са страна по Конвенцията на Организация на обединените нации за битка с корупцията от 2006 година и това е един от документите в Международното право, на които може да се позове България при настояването за екстрадиция.В  ОАЕ , отново от 2006 година има Закон 39, който показва по какъв начин се реализират екстрадициите. С страните, с които няма съглашение, използването на този закон се преценява с правилото на взаимност в интернационалното право. Това на процедура значи, че ако  ОАЕ  откаже да върне Божков и неговите съдружници, то и България може един път да направи същото.

Искането би трябвало да бъде съпроводено с копие на персоналните документи на чужденеца, използвания закон на искащата страна и копие на следствието за обвинения или правосъдното решение за наказания. Всички документи би трябвало да са преведени на арабски език.Искането се преглежда на две инстанции - първо в способния съд - в тази ситуация с Божков става въпрос за наказателния съд на Абу Даби. Решението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд, който се произнася дефинитивно.

Законът обаче не планува специфична протекция за притежателите на резидентски статут, само че има обвързване, когато става дума за стратегически  инвестици и, да се минава само през правосъдна процедура.



По принцип  ОАЕ  отказва да връща такива лица, само че може и да направи изключение. Досега обаче не е известно да е правено такова.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 Dooobre!!! (преди 16 секунди) Рейтинг: 6414 | Одобрение: 4114 ъхъ... вас ще чака той! Да не би да познава Боко от оня ден и да не знае какви са методите за кавга сред мутрите в БГ?  Оплел си е кошничката той! Обул си е тенекиените гащи! Ще го заловен, но друК път! Ще му приберат това, което не е съумял да измъкне, а останалото си е негово. Сигурно по целия свят си е направил сметки с милиони, които ще му стигнат за 100 живота. Да живей България! Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР